Vrei bani pe net ? Iti trebuie trafic. Mult trafic... targetat

Recent am sarbatorit un an de zile de cand am renuntat sa mai muncesc la patron si m-am dedicat activitatii online. Asta inseamna ca am 12 luni de zile de cand fac bani pe net si ma intretin exclusiv din aceasta sursa de venit. Yupiii !!! Am plecat de la ... cine ghiceste? ... bineinteles arhicunoscutul neobux si ale sale clikuri pe reclame dar m-am convins repede ca nu acolo sunt banii pe care ii vreau. Am incercat in acest timp tot ce mi-a cazut in mana si imi promitea mari castiguri in bani pe net dar numai zecile de ore petrecute in fata unor videotutoriale (in limba engleza) m-au ajutat sa separ oportunitatile de scamuri. Cea mai mare descoperire personala legata de aceste afaceri online a fost revelatia traficului targetat.





Bineinteles ca bani pe net poate sa faca oricine are un site cu mii de vizite zilnic de la motoarele de cautare. De asta sunt atat de populare siteurile cu filme online, jocuri pentru copii sau retete culinare. Daca esti pe prima pagina cu un site optimizat pentru unul din aceste cuvinte cheie vei avea sigur mii de vizite si cativa dolari castigati din PPC. Adevarata provocare apare insa cand ai un site nou nout si nu ai timp luni de zile de investit in SEO pentru al aduce in pozitii fruntase. Ce faci atunci? Aduci trafic targetat. Cum? Altfel decat cu SEO !!!


Search Engine Optimization este DOAR o metoda de a atrage trafic pe siteul tau. Exista mii de metode una mai buna decat alta si in fiecare clipa se mai descopera cate una (si se face un ebook pentru vanzare ei). Metoda pe care vreau s-o amintesc aici foloseste siteurile de bookmarking, alea romanesti deoarece pentru mine a fost intotdeauna o placere sa pun in aplicare in onlineul mioritic ce am invatat in limba engleza. Nu reinventez roata ci doar pun in aplicare ceea ce se foloseste pe [dot]com de multi ani de zile.

Trafic targetat de pe siteurile de bookmarking romanesti


La ultimul recensamant mi-au iesit mai putin de 10 siteuri romanesti unde as putea sa inscriu linkul acestui articol pentru mai multa expunere. Cel mai vizitat este (calculat dupa numarul de vizite pe care le-am primit in urma inscrierii unui link) www.cica.ro dar am avut rezultate ok si de la siteurile www.digg.ro si www.smen.ro

Sistemul pe baza caruia functioneaza aceste siteuri este extrem de simplu. Iti faci un cont si inscrii un link in comunitate. De fiecare data cand cineva iti citeste articolul iti poate acorda un vot pozititv sau negativ. Linkurile cu multe voturi pozitive sunt afisate permanent pe prima pagina pentru mai multa expunere. Cu cat rezisti mai mult pe prima pagina cu atat vei avea mai multe vizite targetate pe siteul tau. Sunt vizite targetate pentru ca clikurile vor veni de la cei care vor citi titlul (de aceea este foarte important sa alegi un titlu care atrage) si vor considera ca merita sa citeasca ce ai scris tu.

Marea problema a acestor siteuri este introducerea. Sa zicem ca esti nou in peisaj si vrei sa inscrii un link pe siteul preferat de bookmarking. Acesta va fi ingropat repede in sectiunea "linkuri propuse" pentru ca nu esti singurul in situatia asta. Daca nu ai cel putin 1 sau 2 voturi nu ai nici o sansa sa fii descoperit de cei care cauta informatii interesante aici. Si atunci cine beneficiaza de voturi? Pai ar fi blogerii cunoscuti ale caror linkuri sunt vanate, titlurile care rup gura targului si ... cei care nu isi lasa linkul la voia intamplarii. Despre aceasta metoda am sa scriu in continuare aici.

Solutia la problema mea (si eu am fost in situatia de a inscrie un link care nu a beneficiat de atentia e care mi-o doream) a fost Masina de Votat. O bucatica de soft care iti permite sa oferi un cadou celor care iti voteaza intre 1 si 10 linkuri pe siteurile de bookmarking romanesti. Cu alte cuvinte oferi o mita digitala celor care iti vor vota pozitiv linkul tau de pe www.cica.ro . Daca vrei sa vezi cum functioneaza live asta si sa imi acorzi un vot pozitiv pentru acest articol acceseaza linkul de mai jos si ai sa primesti cadou un soft care iti poate aduce nu mai putin de 75 000 de backlinkuri cu un simplu click. Nu sunt cele mai valoroase backlinkuri dar nu uita ca batalia pentru prima pagina a lui Google este, pana la urma, doar un joc de numere. Cine are numarul cel mai mare castiga!


Cam asta am avut de spus legat de siteurile de bookmarking romanesti. Daca sunt folosite bine iti pot aduce o gramada de trafic gratuit si targetat pe siteul tau. Trafic care va imbunatati rata de conversie a vizitatorilor in abonati, a clikurilor pe reclame sau a oricarei alte metode prin care te-ai hotarat tu sa castigi bani pe net cu siteul tau.


Vrei sa ai si tu Masina de Votat? Lasa aici un
comentariu si primesti un 
cupon de 50% reducere

Daca ai intrebari la subiect nu ezita sa lasi aici un comentariu. Am sa raspund in cel mai scurt timp si ai posibilitatea sa descarci "Masina de votat" la jumatate din pretul de pe pagina de vanzare.

4 comentarii:

  1. sincer, nu cred ca asta o sa-mi aduca 75k backlink-uri.. dar postez comentariul asta pt aia 50% reducere:D

    RăspundețiȘtergere
  2. softul pentru cele 75 backlinks e gratuit ... poti sa il incerci oricand. Cuponul de reducere este pentru softul Masina de Votat

    RăspundețiȘtergere
  3. ok...pt masina de votat: daca am blog facut la blogspot.com, pot folosii aceasta "masina"?

    RăspundețiȘtergere
  4. softul trebuie sa il incarci pe un server unde ai acces la ftp. poti folosi unul gratuit precum acesta www.webhosting-4all.info. codul poti sa il pui pe orice site ...

    RăspundețiȘtergere

Postari populare