De ce nu castigi bani pe net?

Singurul raspuns la care ma pot gandi cand citesc intrebarea de mai sus arata cam asa: "Nu castigi bani pe net pentru ca nu vrei" sau mai degraba pentru ca nu esti motivat sa faci acest lucru. Nu stiu de ce dar in constiinta mioritica colectiva s-a inradacinat ideea ca a face bani pe net este privilegiul baietilor destepti care profita de pe urma credulilor. De aici si axioma ca toate siteurile care te invata cum sa faci bani pe net si te taxeaza pentru asta sunt facaturi menite sa imbogateasca numai pe proprietar. Acesta ar fi primul motiv pentru care NU faci bani pe net. Incearca sa vezi dincolo de grafica unui site sau de comentariile negative si nu lua o decizie pana cand nu te documentezi serios.

Pentru majoritatea tinerilor care cocheteza cu ideea de a obtine ceva castiguri din activitatea online totul se reduce la cateva clikuri pe siteurile care platesc pentru asta. Urmeaza categoria celor pentru care php, web-design, SEO sau internet security nu reprezinta o enigma si reusesc sa isi vanda online serviciile pentru beneficii frumoase. Nu trebuie omisi aici cei care reusesc sa vanda nisip si petrol la arabi indiferent daca fac asta din fata calculatorului sau din usa in usa. Pe acestia din urma ii gasesti pe youtube impartind in stanga si dreapta cu au reusit ei in viata.

Meseria de a face bani pe net nu este un job pe care il faci dupa ce ai muncit 10 ore pentru un oarecare patron sau numai in weekend. Dai 2 clicuri aici .. te inscrii pe 2 siteuri acolo si cam asta este tot ce trebuie sa faci. Daca nu castigi bani de o bere in plus atunci nu e mare bai ... ai pierdut doar cateva ore. Nu ma pricep la prostioare pshihologice dar iti pot spune cate ceva din experienta mea personala. Cel mai mare dusman al castigurilor tale online esti tu: cel care pierde vremea citit tot felul de tutoriale dar care nu pune niciodata in practica ce a invatat, cel care iese repede de pe un site care promite "urmatoarea mare oportunitate" fara sa studieze in prealabil despre ce e vorba sau cel care "pune botul" (cauta pe google expresia) la presiunile sociale din partea prietenilor, prietenei, parintilor si asa mai departe. Nu e usor sa te vada toata lumea neangajat, stand toata ziua in fata calculatorului cand tu stii ca banii pe care ii incasezi lunar sunt mai multi decat 2-3 fluturase de salariu adunate la un loc.

Cand zic bani pe net nu vorbesc de castigurile generate de clikuri pe diferite reclame sau banii care provin din tot felul de sarcini asemanatoare pentru ca acestia nu o sa se ridice niciodata la suma necesara pentru ati asigura un trai decent. Vorbesc de sume de la 500 de dolari in sus bani care ar acoperi majoritatea salariilor obtinute in aceasta perioada in Romania. Dar ca sa ajungi acolo trebuie sa fi motivat. Nu se poate altfel.

Ce poti sa faci ca sa fii motivat? Poti sa asculti tot felul de cursuri motivationale in limba romana sau engleza ... am auzit ca fac minuni dar sincer pe mine nu m-au motivat niciodata sa le ascult. :) Ceea ce ma face pe mine sa scot bani din activitatea mea in fata calculatorului este dorinta de a cumpara ceva ce nu o sa reusesc niciodata urmand cursul pe care societatea ne invata ca ar fi cel normal: termini un liceu sau o facultate ... te angajezi ... faci rate la banca ... te evidentiezi si avansezi la job si ... daca ai noroc ... iesi la pensie din acelasi loc unde ai muncit peste 20 de ani. Visul meu este sa castig suficient de mult incat sa imi pot permite sa imi cumpar o masina RV (Recreational Vehicle) si sa plec pentru cativa ani in lume. Sunt atat de multe locuri frumoase de vazut si NU mai vreau sa fiu blocat in orasul de la Dunare( in cazul meu Galati). Suma pentru care ma lupt atinge usor 100 000 de dolari si trebuie sa recunosc nu este deloc usor sa ajung acolo. Dar un calcul la rece m-a dus la concluzia ca singura mea sansa sa imi traiesc visul este sa ma folosesc de internet pentru a castiga bani. Alternativa era sa imi vad de jobul de director (scris suna mult mai pompos decat era in realitate) la o firma de productie publicitara, sa fac rate la banca, bla bla bla... Bineinteles ca asta tot nu imi oferea timpul liber necesar sa plec intr-o astfel de calatorie. Deci cine este Adisaan de care tot dai in ultima perioada pe internet? Doar un tip sarit binisor de 30 de ani care munceste acasa, in fata calculatorului, ca sa-si vada visul cu ochii.

Sa faci bani pe net e atat de logic si de simplu incat m-am indragostit imediat de acest proiect. E mult mai simplu daca stii ceva engleza dar asta nu este o piedica pentru ca exista google translate. Sa luam siteul Fiverr de exemplu. Stai cateva ore si studiaza care sunt gigs-urile cele mai cautate. Vezi pe ce cheltuie lumea cate 5 dolari si cloneaza aceasta idee. Fii mai bun si mai rapid decat cel de la care ai copiat si asta iti va garanta comenzi. Scrie 100 de gigs si ai sa vezi cum activitatea ta online o sa se reduca numai la indeplinirea sarcinilor pentru care altii te platesc. Daca primesti 4 dolari (unul il retine siteul) pentru o activitate care iti ia maxim 5-10 minute cate joburi asemanatoare ai face zilnic? Dar nu te opri acolo. Fa-ti reclama la gigs-uri, fa un site unde sa vorbesti despre fiverr... pune pe pilot automat social media si ai sa duci aceasta afacere la un nivel la care o sa-ti aduca salariul pe care il ravnesti de atata timp.

Vrei sa fii pe prima pagina cu siteul tau? Si aici tot logica mi-a dat cea mai buna solutie. Studiaza concurenta! Vezi, pe rand, primele 10 siteuri pentru cuvantul cheie pentru care vrei sa fii pe primul loc si descopera de unde au backlinkuri ( exista software pentru asta). Incepe sa faci backlinkuri de pe aceleasi siteuri dar nu te opri acolo. Asta o sa te propulseze pe prima pagina garantat. E de munca? Bineinteles! Dar nu e asa ca e logic ce scriu eu aici. La fel de logic este si ca un venit pasiv iti va asigura pensia si viitorul mult mai bine decat banii pe care o sa tii dea statul cand o sa considere ei ca nu mai esti apt de munca. Venitul activ (cel de la Fiverr de exemplu) este mult mai motivant pentru ca e substantial si aduce beneficii imediat dar nu te poti baza numai pe asta. De aceea recomand lucrul, in paralel, si la o sursa de venit pasiv. Pentru Romania nu prea ai multe alegeri. Dupa un an de zile de cautari m-am oprit la afacerea pe care o descriu aici: www.afaceriprofitabile.info dar acesta este numai inceputul. Banii castigati de aici se vor investi intr-o afacere online internationala cu venituri pasive (da, de MLM e vorba aici) unde intrarea costa peste 1000 de dolari. Bineinteles ca nici acesta nu este capatul de linie. Aceste venituri imi vor asigura intrarea in cluburi de afaceri online unde iti trebuie cel putin 10 000 de dolari castigati lunar pentru a face fata provocarilor. Iar de acolo numai cerul este limita. Este un vis frumos ar spune unii dar eu zic ca este ceva mai mult. Este un scop pentru care fac zilnic tot ce pot ca sa il ating. Copacel, copacel ... pas cu pas ...

6 comentarii:

  1. intrebari:
    1. ce ai vrut sa spui cu expresia "pune pe pilot automat social media"?
    2. "descopera de unde au backlinkuri ( exista software pentru asta)" - ne poti spune ce softuri sunt pentru asta?

    RăspundețiȘtergere
  2. 1. Foloseste www.posterous.com si www.ping.fm pentru a publica automat pe zeci de retele de socializare. In combinatie cu www.twitterfeed.com ai o arma foarte puternica pentru expunere.

    2. Market Samurai, Trafic Travis, SERP Attacks si lista continua

    RăspundețiȘtergere
  3. Adisaan...tu esti cu mult inaintea mea....de cand ai inceput aceasta munca care te va face sa-ti indeplinesti visul?!De unde iti vin inspiratiile pentru monetizarea cretiilor tale?!

    RăspundețiȘtergere
  4. Salut AdiSaan,
    motivatie exista la mine suficienta..insa nu inteleg ce sit "gigs-urile", cum se creaza si cum se pun in aplicare?
    si tot asa cu fiverr??
    Adrian

    RăspundețiȘtergere
  5. citeste postul de aici pentru detalii:

    http://adisaan.blogspot.com/2010/05/bani-pe-net-cu-fiverr.html

    RăspundețiȘtergere
  6. buna cine am spune cum sa fac bani pe net

    RăspundețiȘtergere

Postari populare