Retelele de socializare

Ce au in comun banii de pe net, marketingul online si retelele de socializare (social media)?

Mai nimic ar spune unii care stiu ca nici reteaua de socializare cu cea mai mare extindere globala - Twitter nu a reusit sa vina cu o solutie in care sa valorifice imensa baza de date stransa la un loc. Si cu toate astea nu exista marketer de succes care sa nu-si sfatuiasca discipolii sa se implice indiferent daca este vorba de facebook, tweeter, myspace, hi5 sau mai mioriticele sentimente si noi2.
Adevarul este ca indiferent de afacerea online pe care o detii retelele de socializare reprezinta o sursa inepuizabila de curiosi carora le place pur si simplu sa dea click. Este generatia internet care imparte cu generozitate clikurile de care ai atata nevoie incat esti in stare sa il platesti pe google adwords pentru asta. Nu te costa nici un ban ca sa iti deschizi conturi iar beneficiile sunt atat de mari incat nu au fost ocolite nici de companiile care isi permit sa plateasca milioane de dolari pe publicitate.



Dar ce sunt retelele de socializare?

Sunt siteuri specializate care creeaza legaturi de comunicare intre oameni care au aceleasi interese sau preocupari. Esti gata sa pui bazele unui imperiu online? Faci cateva profile pe tweeter, facebook si myspace pui putina pasiune in hobyul care te caracterizeaza si poti sa fii sigur ca ai sa strangi cativa prieteni care impartasesc aceleasi precupari ca si tine. Cauti o oportunitate pentru afacerea ta online? Principiul este acelasi.
Se spune ca retelele de socializare au înlocuit intr-un fel cartile de vizita. Siteuri precum ecademy.com  au un cerc relativ restrans de membri dar este o ocazie buna pentru a-ti face relatii. La nivel global linkedin.com este cel mai popular site de afaceri si aici poti sa fii sigur ca ai sa fii vizitat de persoanele care se invart in acelasi domeniu. In rest doar cerul este limita. Acum totul se aranjeaza in world wide web.

Primii pasi sau ....


Singurii pasi pe care trebuie sa ii faci este sa iti faci profil pe cat mai multe retele de socializare. Incepi cu cele mai celebre ca Tweeter, Facebook si Myspace dar nu te opresti aici. De fapt este o sarcina care nu se termina niciodata. Exista online cateva mii de retele de socializare, unele vin si pleaca, altele au un succes la care nu a sperat nici macar proprietarul. Pe tweeter, de exemplu, exista peste 10,8 milioane de profile. Ideea este ca indiferent cat de populara este reteaua in care intri este posibil sa gasesti pe cineva care sa te urmeze. Un inceput bun este serviciul Mybloglog de la yahoo. Avand in vedere popularitatea lui yahoo printre casutele de email folosite, practic toata lumea este inscrisa deja dar inca nu il foloseste. Deci intri cu acelasi user si parola de la yahoo si treci cateva cuvinte despre blogul tau.  Un profil bun contine informatii generale - nume, varsta, preocupari, si eventual poze - dar si hobby-uri, interese, pregatire sau specializate in cazul celor din clasa business. Cauti cateva comunitati care se aproprie de interesele tale si te inscrii ca sa ... existi dar nu pentru asta esti aici. Cel mai important lucru pe care poti sa il faci pe mybloglog.com este sa cauti tabul SERVICES. Aici ai acces la nu mai putin de 53 de retele de socializare si toate sunt la numai un click distanta. Si uite asa o sa ai ce face timp de mai bine de o luna de zile. Nu este nici o graba dar nu uita ca fiecare clipa petrecuta pe unul din siteurile de socializare amintite aici  face cat zeci de campanii de publicitate cumparate cu bani grei de la google adwords. Crezi ca sunt prea multe si tu esti prea ocupat ca sa ai timp sa te ocupi de ele. Din fericire exista servicii gratuite care s-au gandit la tine si te ajuta in privinta asta. Odata setat profilul (cat mai complet cu atat mai bine) iti setezi o adresa de email care sa te tina la curent cu schimbarile, cererile de prietenie si activitatea de pe site si gata. Exista siteuri care posteaza automat in profil ce scrii tu pe blogul personal sau servicii precum ping.fm care iti ofera posibilitatea sa postezi un anunt pe toate retelele de socilizare la care esti inscris in acelasi timp. Cat de cool poate sa fie asta?
Va urma…


Cam atat. Daca ai intrebari la subiect sau ai vreun site care ti-a placut nu ezita sa lasi aici un comentariu. Am sa raspund in cel mai scurt timp.


2 comentarii:

  1. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
  2. Am descoperit de curand un site care cred ca merita sa se faca cunoscut. Este vorba de un site exclusiv in limba romana, care se prezinta a fi un hibrid intre dating si retea de socializare intre fete si baieti, singuri sau nu, care cred in dragoste.

    Asadar, pentru relatii de socializare sau de iubire va recomand sa va inscrieti pe http://www.iubire.com

    RăspundețiȘtergere

Postari populare