Nu se poate fara publicitate

Lectia 6

Am citit pe undeva ca un tip a pus la vanzare o schema de imbogatire la numai 10$ (e plin internetul de asa ceva) si a reusit sa vanda  500 000 de copii. La interviul citit pe un blog pe undeva (imi pare rau nu mai tin minte unde - va trebui sa ma crezi pe cuvant) individul proaspat milionar a zis ca a investit 600 de mii de dolari in publicitate. Fa si tu matematica. Ideea este ca publicitatea conteaza, indiferent ce oferi la vanzare.

Daca ai un site si vrei sa il promovezi trebuie sa iti faci reclama. Ai continut de calitate si ai facut reclama poti sa fii sigur ca primesti vizitatori. Cu cat ai mai multi vizitatori pe site cu atat ai mai multe sanse ca reclamele tale de pe site sa fie accesate. Mda, despre asta incerc sa vorbesc aici. Despre firmele care iti ofera posibilitatea sa pui o reclama pe siteul tau.

Cel mai tare, cel mai mare, cel mai sigur si ... este, ei bine ai ghicit: Google Adsens.
Acum chiar nu are rost sa insir aici ce trebuie sa faci ca sa ajungi sa primesti bani de la Google Adsens, e plin internetul de tutoriale in limba romana, trebuie doar sa cauti. Am sa zic in schimb ce NU ai voie sa faci. Plec de la premiza ca ai un site cat de cat aranjat (continut, grafica, SEO, linkuri externe ... ) pentru ca nu are nici un rost sa pui o reclama pe site pe care o vezi doar tu si vreo doi tovarasi.
nu ai voie sa dai click pe reclamele tale
nu ai voie sa ceri altora sa dea click pe reclamele tale
nu ai voie sa schimbi manual codul primit
nu ai voie sa bagi reclame pe site-uri cu continut ilegal
nu ai voie sa bagi  reclamele AdSense pe aceasi pagina unde sunt ai alte reclame similare
atentie mare la Traffic Exchange - Google nu tolereaza asa ceva

Dar Google nu este singurul site care ofera bani pentru spatiul pe siteul tau. De yahoo te aproprii greu, au niste cerinte de sperie pe orice incepator dar BidVeriser este o concurenta acerba pentru spatiul publicitar de pe blogul tau. Te inscrii la ei (ai o scurtatura mai jos) iti alegi un format pentru reclama pe care vrei sa o pui pe siteul tau, primesti un cod si ai rezolvat problema, incepi sa produci bani online. Castigul variaza in functie de reclama afisata dar cel mai putin 0,01$ pentru fiecare click primit de la vizitatori din pacate. Ai voie sa iti pui reclama pe fiecare pagina si poti sa o rearanjezi, grafic vorbind, ca sa se potriveasca cat mai bine cu designul paginii tale.



Make money from your Website or Blog with BidVertiser

Bani online prin BidVertiser mai poti face si daca recomanzi advertiser sau publisher. De fiecare data cand un advertiser recomndat de tine (cel care cumpara publicitate) cheltuieste 10$, in contul tau intra 5$. Iar daca recomanzi un publisher (un proprietar de site care vinde spatiul publicitar) care reuseste sa faca 10$ primesti si tu aceeasi suma. 
Pentru advertiseri BidVertiser ofera 20$ gratuit la activarea contului. Bineinteles ca iti trebuie vreo 10$ ca sa poti sa activezi contul dar primesti mai multa reclama de banii tai.
Daca vrei sa cheltui ceva banuti pentru reclama poti sa o faci accesand linkul de mai jos. Castigam amandoi :)
Promote your Website with BidVertiser. Get $20 in FREE clicks.


Un alt program pe care vreau sa il amintesc este Chitika.com. Desi principiul de functionare este acelasi: iti generezi un cod, il pui pe pagina ta si astepti vizitatori care sa iti aduca bani online, chitika are in plus un excelent sistem de rapoarte. Exemplu: In ultimele zile reclama de pe siteul tau a fost vazuta de 840 de ori si ai primit 5 clickuri care ti-au adus atatia dolari. Pentru mai multe detalii recomand sa cititi un interviu in limba romana cu Ryan Travis, Senior Account Manager la Chitika

Bineinteles ca si aici exista un program de afiliere unde primesti 10% din castigurile celor care se inscriu urmand linkul tau:


Get Chitika | Premium 


 CPM (cost-per-thousand-expressions) sau CPC (cost-per-click)
 
AdStraight este unul din favoritele mele pentru ca te plateste la afisari. Cu alte cuvinte vizitatorul paginii tale nu trebuie sa dea click pe reclama ca sa fii platit, desi ai si acesta obtiune. Sumele castigate sunt mici dar avand un site pe care il promovezi in reteaua de TrafficExchange ai de aici garantat vreo 10 dolari pe luna fara sa misti un deget. Cand iti inscrii siteul trebuie sa alegi cum vrei sa fii platit CPM sau CPC, alegi o reclama pe care o ascunzi in subsolul paginii sa nu deranjeze pe nimeni si gata. Easy money.

Apasa aici ca sa te inscrii!!

  Ultimul site pe care doresc sa il prezint este Obeus.com, desi deocamdata este in versiunea beta. Are un program de politica toleranta (accepta si siteuri cu numar redus de vizitatori), plateste CPC si permite sa iti alegi tu reclama pe care vrei sa o pui pe site (au un director cu firmele care isi fac publicitate la ei).

La atuuri mai putem trece un design flexibil pentru reclama pe care doresti sa o afisezi si un program de afiliere care plateste pe viata 40% pentru fiecare publisher recomandat  si 10% pentru agenti de publicitate. Poti sa retragi bani, in contul tau de la o banca virtuala, chiar si de la primul dolar castigat aici.


Daca doresti sa te inscrii la 
Obeus poti sa o faci aici:

 P.S.
Daca vrei reclama gratuita pentru blogul tau nu trebuie sa ocolesti AdsVert. Programul propus nu o sa iti aduca nici un ban in plus dar in schimbul reclamelor pe care le afisezi la tine primesti spatiul de reclama (text) in reteaua AdsVert. Sunt acceptate reclamele in limba romana asa ca momentan este cea mai buna metoda de ati face reclama gratuit. Bineinteles ca poti promova si site-uri in limba engleza sau alta limba, anuntul si aria geografica pentru distribuire sunt la alegerea ta. Puncte frumoase se pot castiga prin, ai ghicit, programul de afiliere asa ca nu ezita sa te inscrii urmand banerul de mai jos:



Cam atat. Daca ai intrebari la subiect sau ai vreun site care ti-a placut nu ezita sa lasi aici un comentariu. Am sa raspund in cel mai scurt timp.

3 comentarii:

  1. azi am primit 11$ de la Chitika.com. Banii au venit de la referali (primesc timp de 15 luni de zile 10% din ce castiga Publisher-ul recomandat de mine). Avand in vedere ca uitasem ca am cont la ei :) - am facut un cont si aici e singurul loc unde am promovat Chitika.com sunt tare incantat de aceasta pleasca. La tot mai multe castiguri referalii mei :) ...

    RăspundețiȘtergere
  2. Buna Adi! Par sa fie alternative bune fata de Adsense. As avea doua intrebari:
    1. daca pot fi rulate si in schimburile de trafic paginile pe care sunt aceste reclame bloc;
    2. daca pot fi folosite doua sau, suna cam absurd, chiar toate trei pe acceasi pagina. Mai exact sa am pe aceeasi pagina si BidVertizer, si Obeus, si Chitika in acealasi timp.
    Stiu ca nu tu esti responsabilul acestor companii, dar poate ai mai multa experienta cu ele si cam simti ce se poate si ce nu!

    Multumesc,
    Erzsebet Kovacs

    RăspundețiȘtergere
  3. Nu este recomandat folosirea unor siteuri cu reclame in schimburile de trafic. De regula traficul platit este impotriva TOS. In schimb pentru folosirea a mai multe retele de publicitate pe aceeasi pagina nu numai ca este ok dar este si recomandat. Sunt retele de publicitatea care se lauda pe prima pagina cum sunt ele compatibile cu alte retele de publicitate asa ca ... go for it. Pentru schimbul de trafic recomandarea mea este sa aduci trafic numai pe squize page.

    RăspundețiȘtergere

Postari populare